Počasí v chorvatsku - Chorvatsko 2024
Počasí v chorvatsku

Počasí v chorvatsku

Chorvatsko patří mezi naše nejnavštěvovanější země a každý rok si sem jedou odpočinout tisíce Čechů předvším díky slunečným paprskům - například ostrov Hvar má více slunečných dnů v roce než Azurové pobřeží.

Počasí v Chorvatsku je poměrně příznivé a proto tuto destinaci vyhledávají především rodiny s malými dětmi, protože riziko že se zde vaše dítě spálí a zkazí si celou dovolenou je podstatně menší než například v Tunisu nebo Egyptě. Chorvatské počasí přeje i lidem, kteří mají problémy se zrakem a slunce by jim mohlo způsobit závažné potíže. Právě proto, že je Chorvatsko tak navštěvované, tak na skutečně velkém množství serverů naleznete každodenně upravované zprávy o počasí na sedm dní dopředu a navíc pro každou destinaci zvlášť. Pokud jste si dovolenou koupili dopředu tak vám to sice již moc nepomůže, ale na druhou stranu si alespoň můžete dopředu naplánovat výlety do muzeí. Na památky a podobně. Pokud se chystáte jet takzvaně naslepo a záleží na vás, kdy vyjedete, tak si díky přesným předpovědím můžete dovolenou naplánovat s přihlédnutím k teplotám.Obecně můžeme počasí v Chorvatsku rozdělit do dvou celků a to na počasí přímořské, které je typické v destinacích kolem pobřeží. Přímořské počasí se vyznačuje především velice horkými léty a poměrně příznivými zimami, zástupcem takovéto destinace je například Dalmácie, kde se teplota v létě pohybuje z pravidla nad třiceti stupni celsia. V Chorvatském vnitrozemí je počasí dost podobné tomu našemu, v létě je teplo a v zimě tuhá zima. Sníh se v Chorvatsku drží dlouho, výjimkou jsou pobřeží, kde téměř nesněží. Chorvatské zimy se vyznačují velice ostrým a nepříjemným větrem. Málokdo ví, že v Chorvatsku je množství srážek v létě vyšší než například v České republice, to je způsobeno tím, že když už v Chorvatsku prší, tak jsou to průtrže a naprší skutečně velké množství vody. Dobrou zprávou je, že i když v této zemi začne silně pršet, mohou stačit dvě hodinky a počasí se opět vyjasní.

Fórum Chorvatsko Fórum o Chorvatsku - ptejte se, komentujte, doporučte, poraďtě na cestu
Chorvatsko Chorvatsko - čtěte nové zajímavosti a aktuality z Chorvatska - festivaly a akce
Ubytování Chorvatsko Ubytování v Chorvatsku bez provize cestovkám. Tisíce soukromých apartmánů.
Ubytování v Chorvatsku Aktuální turistické informace a nabídka dovolená v Chorvatsku u moře i ve vnitrozemí.
ubytování Chorvatsko


Rychlé vyhledávání
Počasí Chorvatsko
Počasí Dubrovnik Chorvatsko
Počasí dnes

°C / °C
Dubrovnik

» počasí Dubrovnik
Počasí Makarska Chorvatsko
Počasí dnes

°C / °C
Makarska

» počasí Makarska
Počasí Split Chorvatsko
Počasí dnes

°C / °C
Split

» počasí Split
Počasí Hvar Chorvatsko
Počasí dnes

°C / °C
Hvar

» počasí Hvar
Počasí Zadar Chorvatsko
Počasí dnes

°C / °C
Zadar

» počasí Zadar
Aktuální kurz kuny a eura
kurz Chorvatská kuna 1 HRK =
kurz eura 1 EUR = 25,155 Aktuální kurz ze dne 26. 04. 2024
O Chorvatsku
Ubytování v Chorvatsku

Chorvatsko je velice oblíbenou zemí Čechů a každoročně se sem podívá neuvěřitelné množství rodin. Důvodu je celá řada, jedním z nejdůležitějších je jistě i cena, protože Chorvatsko stále ještě patří mezi cenově nejpřijatelnější země.

Počasí v chorvatsku

Chorvatsko patří mezi naše nejnavštěvovanější země a každý rok si sem jedou odpočinout tisíce Čechů předvším díky slunečným paprskům - například ostrov Hvar má více slunečných dnů v roce než Azurové pobřeží.

Chorvatsko

Chorvatsko (starší název Charvátsko, chorvatsky Hrvatska) je nástupnický stát bývalé Jugoslávie, který se geograficky nachází na pomezí střední a jihovýchodní Evropy...

Apartmány v Chorvatsku